In de pers: Mentale uitputting bij thuiswerken
In het NRC vraagt Ulrika Leons, directeur van Skils en GZ-psycholoog, aandacht voor mentale uitputting als gevolg van de coronacrisis. Nu we massaal thuiswerken, valt voor veel werknemers structuur weg. Wat betekent dit voor ons functioneren? En hoe zorg je dat je op een goede manier om kunt gaan met deze nieuwe werkelijkheid?
“Vergaande digitalisering was vóór de coronacrisis al een probleem voor veel cliënten. Zeker nu ze thuis online moeten werken, raken werk en ontspanning sterker dan ooit met elkaar verweven. Het lezen van de digitale krant gaat over in het beantwoorden van binnengekomen werkmail.” Leons: “Hierdoor voelen mensen zich sneller overwerkt. Met chaotisch gedrag, inefficiëntie en vermoeidheid als gevolg.”
Dit heeft ook te maken met het hoge aantal ‘aandachtskapers’ thuis. Denk aan de oneindige stroom coronaberichtgeving. Die leiden af en kunnen voor spanning en angstgevoelens zorgen.
Hoe ga je met de continue stroom prikkels om? Skils begeleidt werknemers om zich bewust te worden van hun aandacht, en het brein hersteltijd te gunnen. Juist nu is breinvriendelijk werken extra belangrijk. Wil je meer weten over breinvriendelijk werken? Lees hier meer informatie of volg een prikkelsessie.