Wachttijden

De wachttijden op de website geven een indicatie van de huidige wachttijd per locatie.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt. Zo kan binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling starten. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

+Skils kent geen wachttijd tussen de O&A (intake en advies) en het vervolgtraject. Het vervolgtraject wordt direct ingezet zodra het dossier compleet is, dit betekent: Akkoord werkgever op de offerte en zo nodig rechtsgeldige verwijzing van een bevoegde (bedrijfs)arts. Wachttijd behandeling in overzicht is gemeten vanaf intakedatum tot eerste datum behandeling.

**Op kleinere spreekuurlocaties kunnen de wachttijden sterk fluctueren. Wilt u over de wachttijden van een betreffende locatie meer informatie, neem dan contact met ons op.

*In verband met de situatie omtrent Covid-19 worden onze sessies veelal telefonisch of via beeldbellen ingepland. Hierdoor is het soms mogelijk om de wachttijd te verkorten door een psycholoog van een locatie met minder wachttijd in te zetten. Onderstaande wachttijden zijn voor face to face sessies. Mede door de tussenliggende feestdagen en vakantieperiode is de wachttijd op sommige locaties langer dan gewoonlijk.

Vestiging Actuele wachttijd Wachttijd behandeling retrospectief+
Amsterdam 12 weken*  4 weken
Rotterdam 6 weken*  3 weken
Leiden 7 weken*  4 weken
Tilburg 5 – 6 weken*  3 weken
Den Haag 8 weken*  3 weken
Utrecht 8 weken*  4 weken
Zwolle 5 – 6 weken*  3 weken

 

Spreekuurlocatie Actuele wachttijd
Almere** 8 – 10  weken
Alkmaar 12 weken
Amersfoort 6 – 8 weken
Apeldoorn 6  weken
Arnhem 6 – 7 weken
Assen** 6 weken
Breda 4 – 5 weken
Den Bosch** 4 – 5 weken
Dordrecht** 5 weken
Drachten 6 weken
Eindhoven 6 – 7 weken
Emmen** 6  weken
Groningen** 5 – 6 weken
Gouda 8  weken
Hoensbroek** 6 – 7 weken
Hilversum** 8 weken
Hoofddorp 8 weken
Maastricht** 5 – 6 weken
Nijmegen** 6 – 8 weken
Venlo 3 – 4 weken
Laatst bijgewerkt:  7 mei 2021

Psychodiagnostische onderzoeken 

De wachttijd voor de eerste afspraak van een psychodiagnostisch onderzoek is, afhankelijk van de locatie en het soort onderzoek, ongeveer 2 – 4 weken. Doorlooptijd van het onderzoek is ongeveer 6 weken.