Wachttijden

De wachttijden op de website geven een indicatie van de huidige wachttijd per locatie.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt. Zo kan binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling starten. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

+Skils kent geen wachttijd tussen de O&A (intake en advies) en het vervolgtraject. Het vervolgtraject wordt direct ingezet zodra het dossier compleet is, dit betekent: Akkoord werkgever op de offerte en zo nodig rechtsgeldige verwijzing van een bevoegde (bedrijfs)arts. Wachttijd behandeling in overzicht is gemeten vanaf intakedatum tot eerste datum behandeling.

**Op kleinere spreekuurlocaties kunnen de wachttijden sterk fluctueren. Wilt u over de wachttijden van een betreffende locatie meer informatie, neem dan contact met ons op.

*In verband met de situatie omtrent Covid-19 worden onze sessies veelal telefonisch of via beeldbellen ingepland. Hierdoor is het soms mogelijk om de wachttijd te verkorten door een psycholoog van een locatie met minder wachttijd in te zetten. Onderstaande wachttijden zijn voor face to face sessies. Mede door de vakantieperiode is de wachttijd op sommige locaties langer dan gewoonlijk.

VestigingActuele wachttijdWachttijd behandeling retrospectief+
Amsterdam2 – 4 weken* 3 weken
Rotterdam4 – 6 weken* 3 weken
Leiden2 – 3 weken* 3 weken
Tilburg2 – 3 weken* 3 weken
Den Haag4 – 6 weken* 3 weken
Utrecht5 – 6 weken* 5 weken
Zwolle4 – 5 weken* 2 weken

 

SpreekuurlocatieActuele wachttijd
Almere**6 – 8 weken
Alkmaar5 weken
Amersfoort6 weken
Apeldoorn3 – 4  weken
Arnhem4 – 5  weken
Assen**2 weken
Breda5 – 6 weken
Den Bosch**2 – 3 weken
Dordrecht**5 – 6 weken
Drachten6 – 8 weken
Eindhoven2 – 3 weken
Emmen**3 – 4  weken
Groningen**2 – 3 weken
Gouda6  weken
Hoensbroek**3 – 4 weken
Hilversum**4 weken
Hoofddorp7 weken
Maastricht**3 – 4 weken
Nijmegen**6  weken
Venlo3 weken
Laatst bijgewerkt:  21 juli 2021

Psychodiagnostische onderzoeken 

De wachttijd voor de eerste afspraak van een psychodiagnostisch onderzoek is, afhankelijk van de locatie en het soort onderzoek, ongeveer 2 – 4 weken. Doorlooptijd van het onderzoek is ongeveer 6 weken.