Incompany-psycholoog

“Blijf jij voorlopig maar even thuis. Laat je niet onder druk zetten, kies nu voor jezelf!”

Welgemeend advies, dat ondanks wetenschappelijk bewijs voor het werkgericht behandelen van psychische klachten, nog te vaak wordt gegeven. 

Als u het psychisch verzuim te lijf wilt gaan, is adequate inzet van een werkgerichte behandeling (in een vroeg stadium) essentieel. Hoe sneller en hoe beter afgestemd op uw organisatie, hoe beter. Dat kan, met een incompany-psycholoog van Skils. Die levert psychologische zorg voor uw medewerker, op gepaste afstand van de werkvloer, maar toch dichtbij. Die leert uw organisatie kennen en ontwikkelt een gevoel voor wat werkt en helpt bij inzetbaarheidsvraagstukken in uw organisatie. Die is bereikbaar voor vragen, kan een bijdrage leveren op het gebied van preventie / voorlichting / vitaliteitsdagen / professionalisering van management, en kan op afroep deelnemen aan het SMT. 

De voordelen van de incompany-psycholoog 

Met een psycholoog in huis investeert u direct in uw eigen mensen en zet u, zonder wachttijden, snel een interventie in. Skils biedt met een incompany-psycholoog:

  • doelgerichte diagnostiek zonder wachttijden;
  • een concreet plan van aanpak met focus op zelfmanagement, werkhervatting en inzetbaarheid; 
  • korte lijnen tussen HR, BMW, psycholoog en leidinggevenden;
  • indien gewenst inloopspreekuren.

Kortom: de incompany-psycholoog is een ingevoerde partner in het professioneel benaderen van psychisch verzuim.

Achtergrond

Skils gelooft dat werk gelukkig maakt en dat werk helpend is bij herstel. De leidinggevende is een belangrijke schakel voor duurzame inzetbaarheid. Belangrijk hierbij is dat de werkgever moet handelen zonder medische of persoonlijke informatie; het gesprek moet gaan over wat er ondanks de situatie wel kan en over wat er nodig is om de belasting/belastbaarheid duurzaam te versterken.

Randvoorwaarden 

  • U heeft ten minste vraag voor een psycholoog voor 1 dagdeel per week (ca. 20 aanmeldingen per jaar), zodat geen tijd verloren gaat aan reizen of leegloop. 
  • U bent bereid de dienstverlening en zorg op de locatie van werkgever privaat te financieren (Verzekerde zorg dient altijd op locatie Skils te worden uitgevoerd, waarbij we rekening houden met geldende wachttijden). 
  • U heeft de mogelijkheid een werkruimte te creëren met voldoende distantie van de werkvloer, in een veilige en vertrouwenwekkende omgeving inclusief de nodige (ICT) systeemondersteuning. 

Wat levert het op? 

Een incompany-psycholoog van Skils is in staat om een band met uw organisatie op te bouwen, bekendheid te ontwikkelen met de cultuur en relaties te leggen met leidinggevenden, bedrijfsarts en andere betrokkenen rond duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Bij een efficiënte inzet van een incompany-psycholoog zijn de kosten niet hoger dan bij de inzet van de psycholoog op de locaties van Skils.