Bewustwording en gezondheid

Iedereen heeft te maken met stress in zijn leven. Op zich is dat ook geen probleem, want spanning is een nuttig waarschuwingssignaal! Maar de spanning moet wel weer afnemen, zodat stresshormonen niet te lang actief blijven en je brein tot rust komt en kan herstellen. Veel mentale belasting die wij ervaren wordt veroorzaakt doordat wij altijd ‘aan’ staan – oftewel continu prikkels ervaren.

Naarmate de stress toeneemt vallen wij steeds meer terug op automatisch gedrag en kost het moeite weerstand te bieden aan verleidingen. Ongezonde gewoontes liggen op de loer en staan herstel in de weg. Wij hollen rond als een kip zonder kop en zijn niet meer in staat om onze keuzes en gedrag af te stemmen op de (herstel)behoefte van lichaam en geest.

Door het trainen van bewustwording kun je lichaam en hoofd weer bij elkaar brengen en je energiebronnen effectief benutten.

Breinvriendelijk werken

We staan 24/7 aan, met als gevolg een overload aan informatie in ons brein. Net als spieren moet je brein herstellen. Anders ga je op de uitstand en dan mis je de belangrijke dingen. Daarom introduceren Zorg van de Zaak en Skils ‘Breinvriendelijk Werken’. Meer informatie vind je op www.zorgvandezaak.nl/breinvriendelijkwerken.