Corona coping: begeleiding in tijden van onzekerheid

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. Mensen vragen zich af hoe lang nog, hebben zorgen om gezondheid, over de toekomst, hun baan, een vakantie, de economie. De zorgen die men heeft en de gevoelens die men daarbij ervaart zijn heel normaal en menselijk. Het is een overlevingsmechanisme dat ons helpt alert te blijven en bewust te zijn van wat er om ons heen gebeurt. Het kan echter ook zijn dat de stress en angst zo oplopen, dat het iemands leven gaat beheersen. Dit kan het functioneren aantasten en klachten kunnen toenemen.

Daarom lanceert Skils een nieuw traject voor medewerkers: Corona Coping. Medewerkers krijgen in drie beeldbel-sessies concrete tools die helpen in het omgaan met de angstige/onrustgevende gedachten en gevoelens waar ze door het Corona virus mee worstelen. Deze tools kunnen uitval en verdere klachten voorkomen.

Meld uw medewerker aanHeeft u andere vraagstukken waar u vanwege de coronacrisis als werkgever tegenaan loopt? Schakel dan met de corona desk van Zorg van de Zaak Netwerk. Met onze desk heeft u direct toegang tot specialistische kennis en een vrijblijvend advies op maat. Bijvoorbeeld over inzetbaarheid van uw werknemers, over stress of angst onder werknemers over het coronavirus of over goede thuiswerkplekken. Dankzij de brede dienstverlening binnen het Netwerk kunnen we u juist adviseren over een oplossing en indien nodig doorverwijzen.