Wandelpodcast met GZ-psycholoog Gabriëlle van Geffen over leefstijl & slaap

Door de pandemie is het gevoel ontstaan dat we continu bereikbaar moeten zijn. We voelen ons schuldig als we tijdens werktijd gaan wandelen. Terwijl we weten dat een pauze je gevoel van welbevinden en je prestaties verbetert. Je zou als werkgever daarom juist ruimte moeten bieden voor een moment zonder prikkels.

Over het effect van wandelen, maar ook over angsten en depressieve gevoelens gaat onze GZ-psycholoog Gabrielle van Geffen in gesprek met Lauren Verster in de podcast van Zorg van de Zaak Netwerk. Zij deelt tips om gezonde gewoontes vast te houden en hoe je om kunt gaan met angstgevoelens of somberheid. “Door stapjes heel klein te maken, is het veel beter haalbaar”.

Gabrielle vertelt in de podcast ook over het belang van slaap: “Slaap wordt in leefstijladvies vaak genegeerd, maar dit is erg belangrijk. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in deze maatschappij. Op korte termijn zorgt het voor minder concentratie, meer honger en je merkt dat je emoties alle kanten op gaan. Op de lange termijn is er een groter risico op bijvoorbeeld depressies of hart- en vaatziekten”. Wil je meer weten over het belang van slaap? Luister dan de podcast of bekijk onze tips voor een goede nachtrust.

Luister hier de podcast via Soundcloud of Spotify.

https://open.spotify.com/episode/0KybCuRQvct35xmwTSF7Rb?si=SNkplxQzSNmRjR6P6fZDNQ

https://soundcloud.com/user-306745678/gezonde-leefstijl-angst