Nieuwe tijd vraagt om nieuwe manier van werken

Nu we geen fysieke afspraken meer hebben, wordt empathie nog belangrijker. Dankzij de technologie kan onze dienstverlening veelal doorgaan via videogesprekken. Dit is voor veel clienten even spannend en wennen. En soms zie je elkaar niet, wat het contact anders maakt.

Ook voor onze psychologen is het werk anders geworden door de coronacrisis. Skils collega Gabriëlle van Geffen vertelt hierover: “Alles wat belangrijk is voor het werk van een psycholoog, wordt nu nog belangrijker. Neem bijvoorbeeld heldere communicatie en betrouwbaarheid. Je moet als psycholoog altijd op tijd komen bij een sessie en uitleggen wat een cliënt kan verwachten in een sessie. En als de sessie via een videogesprek gaat, is dit nog belangrijker. Ook voor cliënten is de nieuwe manier van werken spannend, dus ik probeer de omstandigheden zo soepel mogelijk te maken. En aangezien een videogesprek toch wat kouder kan overkomen èn we in vreemde tijden leven, is extra empathie mijn inziens nu essentieel.”


Maak jij je zorgen over de dreiging van het coronavirus, of voel je je gestress, angstig of onveilig? Deze zorgen zijn heel normaal en menselijk. Maar als de stress en angst zo oplopen, dat het iemands leven gaat beheersen, is hulp nodig. Daarom biedt Skils Corona Coping traject aan voor werknemers. Werknemers krijgen in drie beeldbel-sessies concrete tools die helpen in het omgaan met de angstige/onrustgevende gedachten en gevoelens waar ze door het Corona virus mee worstelen. Deze tools kunnen uitval en verdere klachten voorkomen. Lees meer.