Mindfulness oefeningen voor een productieve thuiswerkdag

Thuiswerken vraagt veel onze aandacht. Nu het aantal schermuren per dag exponentieel toeneemt, en thuiswerken verleidt tot multitasken, ervaren mensen nog meer hoe een vermoeid brein voelt. Je brein heeft behoefte aan rust door te ontfocussen. Mindfulness helpt om even uit te staan. Waar het bij mindfulness om gaat is dat iets doet met aandacht in het hier en nu. Je kunt dus dagelijkse activiteiten mindfull doen, zoals koffie zetten, water halen, de was ophangen, een appeltje eten etc. Zo kan je ook mindfull wandelen door je aandacht bij je zintuigen te houden of bij je voeten.

Onze mindfulnesstrainers delen 2 tips die je dagelijks kunt toepassen:

  • Start je dag met een ochtendritueel: schakel bewust tussen de drukte in huis en je werk. Neem een moment om je aandacht naar binnen te richten en voel hoe je vandaag in je vel zit. De start van de dag is een goed moment voor 3 minuten ademruimte.
  • Sluit je werkdag ook thuis echt af. Schrijf bijvoorbeeld alles op wat er nog in je hoofd rondspookt, sta bewust stil bij het moment dat je de laptop dichtklapt of laat je lichaam weten dat de werkdag er op zit met een portie beweging.

Benieuwd naar hoe we productiever kunnen werken dankzij Breinvriendelijk werken? Bekijk hier meer informatie.