Mariska Davidse houdt van laagdrempelig en snel schakelen 

Mariska Davidse is ruim tien jaar werkzaam als behandelend psycholoog als zij in mei 2016 tekent bij Skils. Eerst als GZ psycholoog en sinds een aantal jaren als teammanager van Regio Midden Nederland. We spreken haar over haar loopbaan bij Skils.

Wat beweegt jou? 

“Ik voel me altijd enorm geïnspireerd door de veerkracht van de mens. Het samen onderzoeken waar iemands kracht ligt en deze versterken is zo waardevol om te doen. Of dit nou in een behandelkamer, in mijn team of met dierbare vrienden is, ik kan daarvan genieten. De oplossingsgerichte en positieve visie van Skils sluit daar erg mooi bij aan vind ik.” 

Je geeft al aan dat de visie van Skils bij jou past. Wat maakt het leuk om bij Skils te werken? 

“Heb je even? Skils is vooruitstrevend, ondernemend, speelt in op de nieuwste inzichten, luistert goed en volgt wensen van werkgevers en werknemers. Binnen Skils wordt een betrokken en kritische houding gewaardeerd en zijn contacten warm, professioneel en laagdrempelig, waardoor we heel snel kunnen schakelen indien nodig.” 

Mooie woorden, maar praktisch, wat maakt jouw werk leuk?  

“De mogelijkheden zijn legio, ondanks of misschien juist omdat we een middelgroot bedrijf zijn. Wij opereren op het snijvlak van commercie en zorg, daardoor heb ik veel klantcontacten maar ook intervisie met collega’s over ingewikkelde cases. Daarnaast zijn we onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk. Daardoor kom ik in aanraking met allerlei andere disciplines, zoals bedrijfsartsen, maar ook bijvoorbeeld mensen van marketing. Daar leer ik van en groei ik door en ik hoop die andere disciplines ook weer door mij. Zo zijn we met zijn allen een lerende organisatie. Ik ben een verbinder, zoek altijd contact en daar is hier alle ruimte voor.” 

En je team dan, kom je daar ook nog aan toe?

“Daar geldt eigenlijk wel hetzelfde voor denk ik: ook daar zoek ik contact en verbinding. Samen moeten we het doen. Ik ben enorm trots op ze. Ik kijk goed, zie ze echt met al hun kracht en kunde, daar spreek ik ze ook graag op aan, zodat iedereen zijn eigen kwaliteiten kan inbrengen in het team. Dan kun je namelijk ontwikkelen en groeien. Daar wordt iedereen blij van, werk maakt gelukkig.” Dit laatste zegt ze met een grote grijns verwijzend naar de visie van Skils en Zorg van de Zaak. 

Het klinkt leuk, maar ook heel druk. Je hebt ook nog een jong gezin. Hoe blijf je overeind?

“Door de voeten warm en het hoofd koel te houden! Haha, maar ook door breinvriendelijk te werken. Dat betekent voor mij: als ik echt moet focussen doe ik dit, maar ik neem ook de ruimte voor ontspanning. Ik sport zo’n vijf keer per week, meestal nog voor mijn werk, dat doet me veel goed. Ik hou wel van hectiek, maar ik heb wel (bijna) altijd overzicht. Energie kun je maar één keer uitgeven, dus dat moet je bewust doen.

Wil je net als Mariska onderdeel uitmaken van het team van Skils