Hoge werkdruk bespreken met je leidinggevende, hoe doe je dat?

Een uitgeput gevoel aan het einde van de dag, het verdwijnen van plezier in je werk of je werk mee naar huis nemen. Het zijn symptomen van werkstress. Deze stress is een grote oorzaak van verzuim en zelfs beroepsziekte nummer 1.

GZ-psycholoog Gabrielle van Geffen van Skils ziet dagelijks de effecten van te hoge werkdruk terug bij haar cliënten. In het artikel geeft zij vijf tips om een hoge werkdruk aan te kaarten.

1. Wacht niet te lang met aankaarten

2. Bagatelliseer je problemen niet

3. Let op je woorden

4. Maak concrete afspraken

5. Neem extra maatregelen als dat nodig is

Lees alle tips op de website van Business Insider. Ook hebben we een Toolkaart ontwikkeld, waarmee je op het werk met elkaar in gesprek kunt gaan.

Een derde van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Alarmerende feiten, want werknemers die veel werkstress ervaren zitten niet goed in hun vel en zijn minder productief. Wie stress op het werk succesvol aanpakt zorgt voor meer werkplezier en minder verzuim.

Wil je werkstress verminderen en controle krijgen over je werkdruk? Skils biedt diverse trainingen en workshops voor werknemers en leidinggevenden. Bekijk hier ons aanbod.