Organiseren van focus tijdens werkdag

Nu we al bijna een jaar thuiswerken, blikt BNR Werkverkenners vooruit op werken na corona. Volgens Ulrika Leons, directeur van Skils en gz psycholoog, verlangen mensen erg terug naar kantoor en het ritme van een werkdag. “De eerste lockdown voelde als vakantie voor je geest, gaf ruimte om te herstellen. Maar niet iedereen ervaart het thuiswerken als prettig. Daarnaast is er geen natuurlijke structuur als de werkomgeving wegvalt. Niet alleen de omgeving en de werkplek missen, maar ook je rol is anders als je thuis werkt.”

Heb je de focus wel om je taken goed te doen? Afleiding ligt op de loer omdat we voortdurend bereikbaar zijn en online prikkels ontvangen. Iedere baan heeft taken met veel concentratie en taken die je op automatische piloot kunt doen. Belangrijk is in welke setting je tot diepe focus kunt komen voor deze taken. De oplossing zit er in om de diepe focus te kunnen behalen. Of dit nu op kantoor is of thuis.

Ulrika adviseert verder: “Juist nu moet je je als werkgever profileren, door een plek aan te bieden waar werknemers zich thuis voelen en kunnen presteren, passend bij de taken die zij hebben.”

Luister hier de podcast terug.