Corona Coping Blended

Preventie van klachtentoename in deze tijden van onzekerheid

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. Mensen hebben zorgen om gezondheid, over de toekomst, hun baan, de economie. Deze zorgen en gevoelens zijn heel normaal en menselijk. Het is een overlevingsmechanisme, dat ons helpt alert te blijven en bewust te zijn van wat er om ons heen gebeurt. Als de stress en angst te zo hoog oplopen dat het iemands leven gaat beheersen, kan dit het functioneren aantasten en klachten kunnen toenemen.

 

Corona Coping is bedoeld voor hen die nu een toename van onrust, spanning ofwel angst ervaren,  bijvoorbeeld angst hebben om naar het werk te gaan of met een hoog spanningsniveau naar het werk toegaan of zich door de huidige situatie overbelast voelen: je onrust maakt focussen moeilijk, loslaten wat niet binnen onze cirkel van invloed is lukt niet goed; bewust kiezen voor wat er wel kan lukt even niet meer. Dit product kan informatie en kennis bieden hoe hiermee om te gaan en steunend zijn in deze tijden.

Wat levert Corona Coping op?

Werknemers  krijgen concrete tools aangereikt, die helpen in het omgaan met niet helpende gedachten en gevoelens en worden gestimuleerd eventueel ontstane  ‘verlamming’ te doorbreken. Men leert om de pauzeknop te doorbreken en om weer in beweging komen juist in deze tijden met wat wel kan. Daarnaast geven wij inzicht in wat deze nieuwe werkelijkheid vraagt aan aanpassingen, zodat een breinvriendelijke leefstijl mogelijk wordt.

Daarnaast leert men om te gaan met de druk op de ketel, zoals bv het omgaan met het thuiswerken en je kinderen les moeten geven en ook daarin de bewuste keuzes maken in wat wel kan. De tools kunnen helpen om verdere klachten en uitval te voorkomen.

Werkwijze

  • Corona Coping individueel bestaat uit drie videoconsulten met een (GZ)psycholoog in combinatie met een e-health module Omgaan met Corona. Kosten bedragen € 475,-.
  • Corona Coping groep bestaat uit drie videogroepsconsulten van 1,5 uur met een (GZ)psycholoog in combinatie met een e-health module Omgaan met Corona die deelnemers individueel doorlopen. Kosten bedragen € 975,-  en max. 6 deelnemers.

Meld u aan